Velkommen til Logopædisk Forums Efteruddannelseskursus

Vingsted 2025

Logopædens rolle i det tværfaglige samarbejde,særligt med fokus på betydningen af

de logopædiske kerneopgaver 

 

Logopædens rolle i det tværfaglige samarbejde, særligt med fokus på betydningen af de logopædiske kerneopgaver.

Vi har i år fokus på konkrete logopædiske discipliner indenfor såvel sprogets formside som indholdsside. Hensigten er at formidle yderligere logopædisk viden og indsigt. Dette for at skabe mulighed for den analyse, der er nødvendig for at indkredse karakteren af sproglige vanskeligheder. Igen for at kunne skelne begreberne udviklingsbetinget DLD i forhold til specifikke tale- sprog- og kommunikative vanskeligheder.

Opmærksomhed på sprog spiller allerede en stor rolle i dagligdagen i dagtilbud, hvor et samarbejde mellem forældre, dagtilbud og logopæder er helt grundlæggende vigtigt. Har børnene ved skolestart sproglige vanskeligheder, er det vigtigt, at der i det tværfaglige samarbejde er stor opmærksomhed på sprogets betydning for deltagelse og læring. I dette samarbejde skal den kognitive og den sproglige viden samt viden om barnets samspilsforudsætninger inddrages, når der skal skabes en forståelse for eksempelvis mistrivsel. Herunder har overgangen fra dagtilbud til skole stor betydning.

For at imødekomme og styrke sproglige kompetencer er det vigtigt, at vi har blik for

 

såvel de uformelle som de formelle læringsbaner, herunder leg, samspil og meningsfuld deltagelse, bliver umådeligt vigtigt.

For at lykkes med det logo -pædiske arbejde, har vi også i år valgt at fokusere på, hvordan vi som logopæder kan medvirke til at motivere børn, unge og for-ældre til vedvarende læring ud fra en tilknytningsteoretisk forstå-elsesramme.

Hvilken rolle ser vi logopæden har i forhold til et understøttende læringsmiljø? Hvilke logopædiske discipliner er det vigtigt, at vi pri- oriterer højt i den tværfaglige tilgang til en opgaveløsning

Er der nogle opgaver ex. fonologi, som primært skal løses af en logopæd og som ikke kan udliciteres til forældre og dagtilbud/skoler?

Der er områder inden for logopædien, som kun kan imødekommes i form af specifikke behandlinger ex. fonologi. Er der i rammen for det logopædiske arbejde mulighed for at knytte an til alle de forskellige indsatsniveauer som vi arbejder indenfor ?

Hvordan kan logopæder efterlade spor, der motiverer til fortsat understøttelse efter en logopædfaglig indsats?

 

Samlet program for Vingsted 17-19. september 2025

Læs her hele programmet

     Kort Præsentation

 

 

Onsdag 17. september 2025

Dagens Emner

Et fælles sprog for færdigheds- udfordringer. Når børn mistrives er det vigtigt at bringe  såvel logopædisk som psykologisk viden i spil. Mangler vi et fælles sprog til at begribe  barnets grundlæggende udfordringer ?

Dagens underviser vil præsen- tere et bud på et fælles sprog, som kan fange nogle af de grundlæggendeudfordringer, der kan ligger til grund for både sproglige, psykologiske, læringsmæssige og trivselsmæssige udfordringer.

På dagen vil vi også komme omkring, hvordan et fælles sprog for børns udfordringer kan kvalificere det tværfaglige samarbejde mellem logopæder og psykologer og læringskonsulenter i PPR.

v/Psykolog Jens Wilbrandt og  Psykolog Simon Wilbrandt

Efter middagen 

Generalforsamling i Logopædisk Forum – kom og vær med til at styrke foreningens fokus og arbejde.

 

 

Torsdag 18. september 2025

Dagens Emner 

Udtalevanskeligheder optager en stor del af den logopædiske praksis. Behandlingen af udtalevanskeligheder er en kerneopgave for logopæder.

Logopæder er de eneste fagper -soner, der kan imødekomme og behandle udtalevanskeligheder.

I dette oplæg  præsenteres, demonstreres og igangsættes en drøftelse  af forskellige aspekter indenfor det fonologiske område.

Eksempelvis:

Hvad er fonologi, og hvad er artikulation?

Hvad er fonologiske repræsentationer og hvordan dannes de?

Hvad er stimulabilitet og hvorfor er det vigtigt?

Forskellige typer cues til at gøre ikke -stimulable sproglyde stimulable

Oplægget vil tage udgangspunkt i erfaringer og eksempler fra praksis

V/Audiologpæd Elisabeth Willadsen, Helene Søgaard Andersen og Line Dahl Jørgensen

Iøvrigt byder dagen på 

Udstilling i Forhallen

Festmiddag med Band

 

Fredag 19. september 2025

 Dagens Emner

Overgange i børn og unges liv -med fokus på sproglige samspil og erfaringer. I dette oplæg ser vi nærmere på hvordan tidlige samspil og erfaringer i  dagtilbudog skole danner grundlag for børns lyst  og evne til at indgå i nye læringskontekster. Gennem praksiseksempler belyses udfordringer og muligheder på tværs af overgange med fokus på børnenes perspektiver,

v/ Inge Schoug Larsen

Et oplæg om hvordan logopæder kan arbejde med børn og forældre i et tilknytningsteoretisk perspektiv.

Hvordan kan logopæder  motivere børn og forældre til at indgå i et kooordineret samarbejde omkring styrkelse af barnets sprog. Hvordan kan logopæder efterlade spor, der kan motivere såvel barn og forældre til at fastholde fokus på sprogstimulering og fortsætte træningen efter den logopædiske intervention.

v/ Rikke Yde Tordrup

 

Afslutning og god tur hjem 

På gensyn  Vingsted 2026 

Her kan du læse Programmet for alle dagene
l

Pris

Medlemmer:  5499 kr

+ 776 (moms) 6275 kr.

Ikke medlemmer: 6999 kr

+ 776 (moms)7775 kr

 

Bliv medlem

Logopædisk Forum

Årsmedlemsskab 550 kr.

Tilmeld Her

Generelle oplysninger og vilkår i 2025

Som Hovedregel bliver alle indkvarteret på egne værelser på Vingsted. Dette indebærer, at deltagerantallet som udgangspunkt  tilpasses kapacitet . Såfremt der opstår  behov for anden inkvartering vil de implicerede deltager blive orienteret.  Tidspunkt: 17.- 19. september 2025 Tilmelding: Foregår elektronisk via Logopædisk Forums hjemmeside. Du modtager umiddelbart efter tilmeldingen en bekræftelse. Endelig bekræftelse på de seneste tilmeldinger sendes ud i umiddelbart i forlængelse af tilmeldingsfristen den

Fakta om efteruddannelseskurset på Vingsted Centret 17-19 september 2025

Du kan udelukkende tilmelde dig hele programmet – ikke kun enkelte dage. Overnatning er med i prisen – og kan ikke fravælges. Betalingen dækker kursusafgift, overnatning i enkeltværelse og fuld forplejning på Vingsted Hotel & konferencecenter.

Transport fra Vejle

Transport  fra Vejle Station betales af Logopædisk Forum. 

I forbindelse med bekræftigelse på deltagelse i kurset får du mulighed for at tilmelde dig til transport. 

Framelding

Framelding: Pladsen på kurset kan frit overdrages til en kollega, der er medlem af foreningen, men af hensyn til deltagerliste og navneskilte skal vi have besked via kasserer@logoforum.dk Framelding til kurset kan ske uden gebyr frem til tilmeldingsfristen d.  1. juli. Derefter er det ikke længere muligt med framelding, og det fulde beløb vil blive faktureret, men pladsen kan frit overdrages til en anden. Aflyses kurset, bliver det indbetalte beløb tilbageført.

Tilmelding 1 juli 2025

Tilmelding  1 juli  2025. Tilmeldingen lukker så snart kurset er tegnet. 

Powerpoints

 

Materialer fra Vingsted 2024  vil blive linket her  efter kursusafholdelse. 

Her finder du kursusstedet:

Vingsted Hotel & konferencecenter, Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten, Vejle.

Hold dig opdateret på hjemmesiden

Evt. ændringer i programmet bliver præsenteret som indlæg på hjemmesiden.